Gezonde school keurmerk

Onze school

Waar wij voor staan

Kom OOGSTEN op De Boomgaard!

De Boomgaard is een leuke basisschool in Mijnsheerenland. In een veilige en leerrijke omgeving bieden wij op De Boomgaard toekomstgericht, ontwikkelingsgericht en waardegericht onderwijs aan. Onze school staat voor een breed en eigentijds aanbod in een uitdagende leeromgeving. De wereld buiten de school wordt actief betrokken. Het aanbod doet een sterk appel op de onderzoekende en ondernemende competenties van kinderen. Wij stimuleren kinderen eigen plannen te maken en uit te voeren, initiatief te nemen, doelen te stellen en samen te werken met anderen.

Als enige The Leader In Me school binnen de Hoeksche Waard kijken wij verder dan alleen goede resultaten. We maken onze leerlingen wegwijs in de samenleving, zodat ze klaar zijn voor succesvol functioneren in de maatschappij.

We leren kinderen om regie te nemen en eigen keuzes te maken met oog op hun persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast leren wij kinderen bewust te worden van hun eigen kunnen, elkaar te begrijpen en relaties op te bouwen.

Dit alles bieden wij in een veilige en leerrijke omgeving, waarin alle kinderen welkom zijn en respect een belangrijke rol speelt. Dus … komt uw kind OOGSTen op De Boomgaard?

Onze kernwaarden

De slogan van onze school ‘ Kom oogsten” op De Boomgaard verwijst naar onze kernwaarden Open, Ontwikkelingsgericht, Gelukkig, Samen en Toegewijd. Open, Ontwikkelingsgericht, Gelukkig, Samen en Toegewijd.Lizelotte: "De juf heeft altijd veel tijd voor ons om iets uit te leggen."